ANW_PO voortgang

Door Amplified op woensdag 8 april 2009 20:47 - Reacties (7)
Categorie: ANW PO, Views: 3.467

Zo, eens een post over ANW zonder een deel van het verslag. Het wordt namelijk eens tijd om terug te blikken naar de afgelopen weken.

twee weken terug hebben we de presentatie moeten houden. We hadden vijf minuten om te vertellen over het project. Onze belangrijkste punten in deze presentatie waren:
- het ontwerp
- de motor
- algemeen

het ontwerp was vrij simpel om wat over te vertellen. We hebben een beetje over de vormgeving gepraat en we hebben hieronder ook wat van de materialen laten vallen voor de carrosserie.
De motor was het moeilijkste punt. Ik doe dit project namelijk met z'n vieren, en dan heb je vaak toch iemand die er significant minder aan doet dan de rest. Hier hadden wij dus ook mee te maken. Ik zal zijn naam niet noemen, want dat is wel zo netjes :P maar hij werkte de eerste weken nou niet bepaald veel aan ANW (en dat is een understatement) De maandag voor de presentatie (we hadden de presentatie op vrijdag) drongen we er toch maar eens op aan dat het toch wel een tijd werd om aan de slag te gaan. Nou, gelukkig heeft hij er toen behoorlijk wat aan gedaan, en het is zelfs nog gelukt om er een best redelijk verhaal van te maken. Dit was dus ook al geregeld.
Algemeen was ook vrij simpel, want dat is een beetje vergelijkingen trekken met wat andere auto's.

We probeerden van de presentatie een beetje een verkoop praatje te maken. Dit hield voor ons in dat we eigenlijk alleen de positieve kanten van de auto opsomden. Wij vinden namelijk dat bij een dergelijk project, je ook een bepaalde houding aan moet nemen. Het presenteren ging ook behoorlijk goed, we deden er net iets meer dan vijf minuten over, dus dat zat ook wel goed.
deze presentatie telt mee voor het eindcijfer, en wel met een weging van 0,3. Het werkplan dat al veel eerder is ingeleverd telt voor 0,1 mee, en het eindverslag voor de overige 0,6. Hierom is de presentatie toch best belangrijk geweest. Wat mij erg opviel, was dat er geen enkel groepje was, dat het echt slecht deed. Alle groepen hadden een redelijk tot goed verhaal, en niemand viel echt stil.

Tot zover de presentatie, nu over naar wat we daarbuiten hebben gedaan. Uiteraard moesten we niet alleen focussen op de presentatie, maar ook op het eindproduct, het verslag. Zoals jullie in mijn vorige posts al hebben kunnen zien, zijn we daar al behoorlijk mee aan de slag geweest. Nu komt alleen het wat mindere punt: we hebben nog ongeveer twee weken voordat het af moet zijn. Dit zal toch wel wat stressen worden, en een paar late avonden veroorzaken. We hebben namelijk toch al behoorlijk wat gedaan, maar de moeilijkste dingen moeten nog komen. De elektronica zie ik het meest tegenop. Dit is toch een van de belangrijkere dingen, omdat hier de meeste natuurkunde in verwerkt zit. Maar wat zit er nou toch allemaal in een auto aan elektronica??? enorm veel, en wat is het stroomverbruik van al die dingen? kortom, dat wordt nog wel een stevig karwei het op tijd af te krijgen.

tot zover dit bagger slechte verhaal over de voortgang.

Volgende: ANW_PO elektromotor 04-'09 ANW_PO elektromotor
Volgende: ANW_PO 'glas' 04-'09 ANW_PO 'glas'

Reacties


Door Tweakers user dcm360, woensdag 8 april 2009 21:23

Dus je hebt de presentatie al gehad en je hoeft pas vier weken later het verslag in te leveren? Aparte combinatie...
Mijn eigen PO herinnner ik me ook nog wel goed (is ook pas vorig schooljaar). Ik was van plan om alleen te gaan werken en had nog geen onderwerp. Op de ochtend dat we het definitieve onderwerp moesten weten keek ik snel mn kamer rond en besloot iets te ontwerpen dat ik niet had staan :) Eenmaal op school ging ik ineens toch met iemand samenwerken en we hebben met zn tween dus een boekenkast ontworpen. Onze presentatie viel denk ik wel redelijk op, want we hadden de presentatie rond een 3D animatie gebouwd (met Flash en D Studio Max) :P Waar ik me echter iets op verkeken had was dat de laptop van de presentatie natuurlijk niet zo snel als mn eigen pc was...

Verder wel een leuke keuze, en veel succes de komende twee weken! (uit ervaring kan ik je zeggen dat het meeste werk inderdaad op het laatste moment gedaan wordt... Dat was in mijn klas bij alle groepen tenminste)

Door Tweakers user Amplified, woensdag 8 april 2009 21:29

klopt, het meeste werk als laatste, tja :P dat hoort er nu eenmaal bij, maar toch.
en tja, opzich, we zouden eerst de presentaties nog eerder doen, maar dat kon niet vanwege iets (weet niet meer precies wat).
maar mij lijkt het ook wat fijner om de presentatie tegelijk met het verslag te doen, en dan ook wat langere presentatie. het enige voordeel dat ik kan bedenken voor een vroeger presentatie is dat je kan zien hoe ver je eigenlijk bent. Wat jer er dus aan moet doen.

en dank voor het succes ;)

Door Tweakers user Forcepoint, woensdag 8 april 2009 22:10

Een 3D model van de auto zou ook wel gaaf zijn (mits jullie dat niet al op de planning hadden staan).

[Reactie gewijzigd op woensdag 8 april 2009 22:11]


Door Tweakers user disheaver, donderdag 9 april 2009 00:28

Wij hebben nooit een presentatie hoeven te doen. (is PO gelijk aan het PWS (profielwerkstuk?). Dat ging toch over 'wetenschappelijk' onderzoek doen, de wijze waarop je het onderzoek opbouwt, je afwegingen etc.

Door Tweakers user dcm360, donderdag 9 april 2009 13:50

Nee, dit is als het goed is een normale PO die je in de 4e klas (bij mij iig) bij ANW maakt, terwijl het PWS in je examenjaar is.

[Reactie gewijzigd op donderdag 9 april 2009 13:51]


Door Tweakers user Amplified, donderdag 9 april 2009 15:09

disheaver => zie reactie van dcm360
het is eigenlijk het beste te zien als een klein PWS.


en @ Forcepoint, dat zat ook wel in de planning, maar het probleem is dat ik het niet zo snel onder de knie kan krijgen. Ik heb het geprobeerd met een trial, en het ging... nu ja... niet optimaal :P dus ik weet het niet, waarschijnlijk zal er dus geen 3D model in komen (helaas)
we bouwen wel een schaalmodel van klei :P alleen de klei was grotendeels gebarsten de vorige keer, dus ben benieuwd hoe het daar nu mee staat....

Door Tweakers user Evoluzione, vrijdag 10 april 2009 11:48

Die elektronica in de auto, dat valt reuze mee. Hou je alleen maar aan de basis dingen, dus de dingen die echt nodig zijn (verlichtng, ruitenwisers, enz.) Ga niet te veel extra gadgets inbouwen, als het een simpel en betaalbaar autotje moet blijven. Dingen als climate control is leuk, maar in een budgetcar niet echt nodig, lijkt mij.

Reageren is niet meer mogelijk